Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Kassán járt a vámospércsi gyülekezet

| |
Írta: Administrator

 

Kassán járt a vámospércsi gyülekezet

           2016. Június 11-én, szombaton a Vámospércsi Református Gyülekezet tagjai közül 70-en arra vállalkoztak, hogy egy közös kiránduláson vegyenek részt. Az úti cél Kassa városa volt, ahol a történelmi belváros, a Rákóczi emlékhelyek és a dóm megtekintése mellett a gyülekezet tagjai a kassai magyar reformátusokat is felkeresték. A templomban Oremus Zoltán esperes úr bemutatta nekünk azokat a történelmi változásokat, amelyen a kassai magyar reformátusoknak keresztül kellett menniük. Távol voltunk Vámospércstől, mégis úgy éreztük otthon vagyunk. Nem csupán azért, mert ez a 70 fő együtt egy olyan közösséget alkotott azon a napon, amellyel boldogan el letetett indulni és célba is lehetett érni. Azért is voltunk otthon, mert bizonyosak voltunk abban, hogy a bennünket megtartó Isten elkísér minden utunkon. Őt a történelmi utcaköveken járva is megszólíthattuk, jelenlétét távol templomunktól is érezhettük.

           A legfiatalabb kiránduló az óvodás korú gyermek volt, míg a legidősebb az a 84 éves nagymama, aki nem szeretett volna itthon maradni. Megtapasztaltuk azt a csodát is, hogy 70 ember hogyan tud egymásra figyelni, a fiatalabbak milyen figyelmesek tudnak lenni az idősek iránt, az idősek pedig milyen odaadóan tudnak gondoskodni a fiatalabbakról. Mindez pedig azért történhetett meg, mert azon a napon mi együtt átéltük a csodát. A csoda az volt, hogy Isten elkísért bennünket, velünk volt, megőrzött és megtartott minket. Legyen ezért Övé a dicsőség.

           S hogy lesz-e a folytatás? Ezt a hazaúton fogalmazta meg egy asszonytestvérünk. Alig értünk ki Kassáról, s tartottunk az országhatár felé, amikor megkérdezte, hogy az idei nyáron hová megyünk még kirándulni? Mindez jelzi, hogy ők 70-en biztosan készen állnak a folytatásra…

Petró László

Vmosprcs - Kassa

 

Vmosprcs - Kassa 2

 

 

0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu