Hajdúvidéki Református Egyházmegye 

+36 54 527-063 

 4181 Nádudvar, Fő út 123.

Istenszeretet - Hazaszeretet

| |
Írta: Administrator

 

Istenszeretet- Hazaszeretet

Második alkalommal szervezte meg Regionális Református Ifjúsági Napját a Nyíracsádi Református Egyházközség. A november 21-i találkozón a szervezőkkel együtt több mint nyolcvanan vettek részt. A fiatalok és kísérőik nem csak a hajdúvidéki, hanem a debreceni egyházmegyéből is érkeztek, név szerint Kabáról, Hajdúböszörményből, Hajdúhadházról, Kismarjáról, Pocsajból, Nyírmártonfalváról, Nyírábrányból, debreceni-nagyerdei és a helyi, nyíracsádi gyülekezetekből.

A találkozó központi témája idén az Istenszeretet- Hazaszeretet volt. Komor Csaba úgy véli minden időben aktuális téma az, hogy az Istent szeretjük, és az, hogy hogyan viszonyulunk a hazánkhoz. A Nyíracsádi Református Egyházközség lelkipásztora szerint ezt a két fogalmat sokan nem kapcsolják össze, mert a hazaszeretetről nem szívesen beszélnek. Éppen ezért az ifinap egyik célja az volt, hogy megértsék a fiatalok; hogy ha az Isten jelen van az életükben, akkor ott van az otthonuk, ahol az Úr van.

A találkozó délelőttjén az énektanulás és az áhítat után, ugyanebben a témakörben tartott interaktív előadást Sajtos Szilárd százados, tábori lelkész, aki kiemelte, hogy bár lehet, most nem foglalkoztatják a fiatalokat ezek a kérdések, de később találkoznak velük, éppen ezért fontos minden időben beszélni ezekről a témákról. A debreceni MH. 5 Bocskai István Lövészdandár református tábori lelkésze kifejtette, hogy szüksége van az egyháznak, a nemzetnek a fiatalokra. „Jó generációra van szükség, olyanra, aki hajlandó szembenézni a múlttal és az aktuális kérdésekre válaszokat adni és így ezzel képes a jövőt felépíteni, a tanítást pedig kis mikrokörnyezetben, kistelepüléseken lehet elkezdeni, mert ez az egyház mandátuma”- hangsúlyozta Sajtos Szilárd.

Az előadás után tánctanítás és táncház várta a fiatalokat. Veres Dóra tánctanár, néptáncos elmondta, hogy örömmel tapasztalta, hogy ezen a találkozón motiváltak voltak a fiatalok és nem kellett noszogatni őket, pedig nem ez a jellemző, mert sokan szégyellik a néptánc tanulást, amely szintén a hazaszeretetre nevelés eszköze volt a találkozón. Komor Csaba kifejtette, hogy öröm volt látni, hogy fogékonyak voltak a fiatalok.

A tánctanulás után kézműves foglalkozás és imaséta várta a résztvevőket. Az utóbbi program az elcsendesedésnek, az imádkozásnak adott teret, nyolc állomáson keresztül az Istenszeretet- Hazaszeretet témakörében, míg a kézműveskedést választók adventi koszorút, gyertyadíszeket és karácsonyi hűtő mágnest készíthettek.

A Regionális Református Ifjúsági Nap délután három órakor ért véget, a résztvevők többsége pedig jelezte, hogy már várja a jövő évi találkozót!

Buzás Borbála

Fotók: Vida Máté

ifinap-acsad2

ifinap-acsad3

ifinap-acsad4

ifinap-acsad5


0
0
0
s2smodern

Design by: www.diablodesign.eu